Binnenlandse strijd verwacht: 'Ajax en Feyenoord moeten vechten om deze Eredivisie-spits'

Eredivisie
door QDS
maandag, 20 mei 2024 om 9:00
240519ajaxfeyproshots
AZ kende een uitstekend seizoen en mag daar onder meer spits Vangelis Pavlidis voor bedanken. De 25-jarige Griek wist de goal dit seizoen erg vlot staan en scoorde in 34 Eredivisie-matchen 29 doelpunten. Straffe cijfers vinden Mario Been en Karim El Ahmadi.
AZ stond zondagnamiddag tijdens de rust met 3-0 voor tegen Utrecht en ook in deze wedstrijd wist de Griekse spits zijn doelpuntje mee te pikken. Ondanks dat AZ zijn voorsprong nog helemaal zag verdwijnen in de tweede helft en Utrecht nog terugkwam tot 3-3, waren ze bij ESPN erg positief over Pavlidis.
Op de vraag of hij zomaar zou meekunnen bij Feyenoord of Ajax, zeggen zowel Mario Been als Karim El Ahmadi volmondig "Ja, tuurlijk. Zeker." Zowel bij Ajax, dat wellicht afscheid neemt van Chuba Akpom, als bij Feyenoord, die Santiago Giménez wel eens kunnen verliezen, zou Pavlidis dus kunnen meedraaien.
Kees Kwakman stelt dan weer dat AZ wellicht mikt op een erg hoge som en eerder uitkijkt naar internationale interesse: "Ik denk dat AZ mikt en hoopt op een buitenlandse club, ook omdat je anders de concurrentie versterkt", zegt hij. Ook door het feit dat Pavlidis al een verleden heeft bij Willem II en nu AZ, zou het voor Kwakman niet onlogisch zijn mocht de Griek nu naar het buitenland willen.